tag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post771668353241368799..comments2024-02-05T06:03:28.956+01:00Comments on tarzynkowo: Góralskie moskole, moskale, moskaliki...Tarzynkahttp://www.blogger.com/profile/01413920434595459090noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-88198984261327478032021-02-25T15:49:34.464+01:002021-02-25T15:49:34.464+01:0050 yrs old Systems Administrator II Benetta Cookse...50 yrs old Systems Administrator II Benetta Cooksey, hailing from Gimli enjoys watching movies like Only Yesterday (Omohide poro poro) and Woodworking. Took a trip to Historic Town of Grand-Bassam and drives a Ferrari 250 MM Berlinetta. <a href="https://a.sanok.pl/" rel="nofollow">jej wyjasnienie</a>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-67415352053804691252019-01-30T19:16:37.364+01:002019-01-30T19:16:37.364+01:00Nigdy nie miałam okazji aby jeść te potrawy, ale j...Nigdy nie miałam okazji aby jeść te potrawy, ale jak tylko nadarzy się okazja to miłą chęcią spróbuję. No chyba, że szybciej będzie jak umieszczą przepis na <a href="https://basiazsercem.pl/" rel="nofollow">https://basiazsercem.pl</a> to postaram się go zrobić w ciągu chwil. Zresztą ja jestem wielką fanką wszystkiego co mączne.Urszula Adamskanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-79890779736640638082019-01-30T19:13:42.653+01:002019-01-30T19:13:42.653+01:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Monika Zawadzkahttps://www.blogger.com/profile/15403336157527432519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-81629727630069746582015-10-09T19:49:11.508+02:002015-10-09T19:49:11.508+02:00Zrobiłam dzisiaj, fajny przepis, wyszły bardzo sma...Zrobiłam dzisiaj, fajny przepis, wyszły bardzo smaczne :)deserowohttps://www.blogger.com/profile/13756610143847376577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-74595923361108560722013-08-01T00:01:29.859+02:002013-08-01T00:01:29.859+02:00Przepisów na moskole jest pewnie mnóstwo - tyle il...Przepisów na moskole jest pewnie mnóstwo - tyle ile gospodyń je robi. To prosta potrawa, być może gdy chce się ją za bardzo uszlachetnić,to wkrada się uczucie przedobrzenia. Mam nadzieję, że "domowe" moskole się udadzą i będą smakowały. Serdeczności.Tarzynkahttps://www.blogger.com/profile/01413920434595459090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-42414857988830615592013-07-31T23:59:31.159+02:002013-07-31T23:59:31.159+02:00A ja się cieszę, że "syćko akuratnie" na...A ja się cieszę, że "syćko akuratnie" napisałam :). Moskole są pyszne, nic dziwnego, że smakują :).Tarzynkahttps://www.blogger.com/profile/01413920434595459090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-33895812717955001892013-07-26T13:23:43.711+02:002013-07-26T13:23:43.711+02:00A ja jadłam u "Wnuka" w Zakopanem w zesz...A ja jadłam u "Wnuka" w Zakopanem w zeszłym tygodniu. Były z kawałkami mięsa w sosie i chyba posypane tartym żółtym serem . Ciasto ziemniaczane było bardzo smaczne, natomiast z tym serem chyba przedobrzyli... Dzięki za przepisy, spróbuję zrobić "moskoliki" w domu. Znajoma góralka z Cyrhli powiedziała mi , że robi je wyłącznie z ziemniaków i pszennej mąki - ile się tej mąki wyrobi. Pozdrawiam - Ślązaczka z Wielkopolski.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-77631940475533410272013-07-24T14:44:06.011+02:002013-07-24T14:44:06.011+02:00syćko akuratnie !:) ciesymy sie ze smakujom nosym ...syćko akuratnie !:) ciesymy sie ze smakujom nosym gościom moskole :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-54971181322157169632012-12-21T13:17:30.864+01:002012-12-21T13:17:30.864+01:00Moskole.. jadłam w "Obrochtówce" w Zakop...Moskole.. jadłam w "Obrochtówce" w Zakopanem, naprawdę prze-pyszne! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-13148411542367147362012-06-19T10:11:59.968+02:002012-06-19T10:11:59.968+02:00Ojej, nie napisałam, gdy publikowałam post, a tera...Ojej, nie napisałam, gdy publikowałam post, a teraz nie pamiętam dokładnie. Wychodziło ich sporo, chyba nam (praktycznie 4 osobom) nawet zostało - zjedliśmy potem albo na zimno, albo odgrzewając. Jedliśmy na kolację z masłem czosnkowym i surówką.Tarzynkahttps://www.blogger.com/profile/01413920434595459090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-39935636521043844652012-06-18T13:29:02.669+02:002012-06-18T13:29:02.669+02:00Ile placuszków wychodzi z podanych składników?Jadł...Ile placuszków wychodzi z podanych składników?Jadłam je ostatnio w Zakopanym i były tak pyszne że mam zamiar zrobić sobie w domu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-51073556659878843872012-03-31T22:21:09.010+02:002012-03-31T22:21:09.010+02:00Zajrzyj na forum Kuchnia, ostatnio pojawił się tam...Zajrzyj na forum Kuchnia, ostatnio pojawił się tam post na ten właśnie temat. Niektórzy twierdzą, że kuchnia polska jest nudna, tłusta i w większości składa się z pyrów, schabowego i kapusty. A propos zalewajki, ja się na niej wychowałam, to była tradycyjna zupa śniadaniowa u mojej babci (podradomska wieś), muszę poprosić mamę, żeby ugotowała i zanotowała proporcje.Malgoshkahttp://pobitegary.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-70758089908682761502012-03-31T00:44:05.922+02:002012-03-31T00:44:05.922+02:00Ja kuchnię regionalną uwielbiam. Te wszystkie kluc...Ja kuchnię regionalną uwielbiam. Te wszystkie kluchy, placki, zalewajki. Mam trochę książek na jej temat i czasami je czytuję do poduszki ;). I eksperymentuję. A podczas podróży po Polsce tropię lokalne specjały. Naprawdę ktoś miewa kompleksy na temat naszej kuchni? Wykażę się niezrozumieniem ;). <br />Jeśli lubisz ziemniaki i czosnek, to namawiam na spróbowanie moskoli. Fajne są.Tarzynkahttps://www.blogger.com/profile/01413920434595459090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5220345519437431829.post-52097377857070739422012-03-30T23:27:44.374+02:002012-03-30T23:27:44.374+02:00No to już wiem co to moskole. Serce rośnie jak wid...No to już wiem co to moskole. Serce rośnie jak widzę, że powoli robi się u nas popularna kuchnia regionalna i Polacy (niektórzy przynajmniej) przestają mieć kompleksy na punkcie własnej kuchni. Ja zaczęłam być z niej dumna jak wyjechałam za granicę, z konieczności zaczęłam się nią interesować (no bo każdy chciał spróbować polskich dań na proszonych kolacjach) i odkryłam, że nie jest taka jednostajna i homogeniczna jak mi się kiedyś wydawało. Pozdrawiam.Malgoshkahttp://pobitegary.comnoreply@blogger.com