- Borodinski - rosyjski chleb żytni na zakwasie z kolendrą
- Chleb emigrantów
- Chleb pszenno-orkiszowy na zaczynie kefirowym
- Chleb pszenny/orkiszowy na zakwasie z mąki razowej
- Chleb razowy z ciecierzycą
- Chleb razowy z kaszą gryczaną (dwie wersje: na zakwasie i na zakwasie z dodatkiem drożdży)
- Chleb śródziemnomorski
- Drożdżowy chleb pszenno-gryczany z prosem
- Drożdżowy chleb ze smażoną cebulą
- Pszenno-żytni chleb na zakwasie z cebulą
- Razowe ciabatty
- "Zwykły" biały chleb na zakwasie, pszenno-żytni
- Żytni chleb razowy (na zakwasie, z dodatkiem pszennej mąki razowej)
Bułki:
Smakołyki chlebowe i nie tylko:
- Biscotti z ciecierzycą, suszonymi morelami i rokpolem
- Grissini na zakwasie
- Fougasse
- Knäckebröd - szwedzki chleb chrupki.
- Kulki chlebowe
- Miodowe pieczywo chrupkie z sezamem
- Miodowe precle z mąki orkiszowej na żytnim zakwasie
Zakwas:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz