Chrupkie ciasteczka - sucharki. Do wina, do kawy, do herbaty i do piwa. Macie pomysł do czego jeszcze? Bo czasem je warto w czymś zamoczyć, żeby troszkę zmiękły.
Zaprosiłam Was do wspólnej zabawy. Udział w niej wzięli:
- Cap&Cakes: Sogno... biscotti!
- Dietetycznie w kuchni: Biscotti w prezencie
- Ewelosa.pl: Biscotti z suszonymi żurawinami i orzechami
- Ewelosa.pl: Cantuccini z migdałami i suszonymi morelami
- Ewelosa.pl: Cynamonowe biscotti z orzechami
- Gotuj z Kasią: Cytrynowe cantucci
- Kawiarnia Aron: Biscotti
- KolanoMuchy: Pysznie cytrynowe cantucinni
- Maxymonium kulinarne: Migdałowo-żurawinowe biscotti
- Mada W Kuchni: Biscotti z migdałami i żurawiną
- Modern Taste: Karmelowe cantuccini z orzechami
- Nie - Typowe Wypieki: Biscotti słodkie, ale bez cukru
- Para - buch: Cantucci z bakaliami i cytrynową nutką
- Szalonapatelnia: Biscotti z żurawiną i migdałami
- Tarzynkowo: Waniliowe biscotti z suszonymi wiśniami
- Tarzynkowo: Biscotti/cantuccini z ciecierzycą, suszonymi morelami i rokpolem
- Tarzynkowo: Mandelbrot
- Ziółko w kuchni: Migdałowe biscotti
Same pyszności. Sama nie wiem, które najbardziej kuszą.
A może za rok powtórzymy zabawę?
Wszystkim bardzo dziękuję za udział w akcji. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam i nic nie pomyliłam. Jeśli tak, to przepraszam i proszę o sprostowanie (w komentarzu pod postem lub mailem).
Mmm, uwielbiam biscotki - najlepsze ciasteczka, jakie piekę :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy za zabawę i masę inspiracji:)
OdpowiedzUsuńczyli po polsku biszkopty (to to samo słowo, choć produkt się nieco zmienił)
OdpowiedzUsuń